Mészáros-cég újítja fel az MTA mellett a József Attila Színházat is

Mészáros Lőrinc gyerekeivel közös cége, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. tette a nyertes ajánlatot, így ez a két cég végezheti el a budapesti József Attila Színház bővítését.

2023. július 12., 20:57

Szerző:

A színház felújításáról szóló hírt a Közbeszerzési Értesítőben néhány napja feltűnt hirdetményben találta meg a 24.hu. Az épület átalakítására és bővítésére nettó 5 072 953 809 (5 milliárd 72 millió) forintot költenek majd.

A kivitelezés mintegy kétezer négyzetmétert érint, a tervezett átalakításokkal a Váci úti színház alapterülete ezer négyzetméterrel lesz nagyobb, az összes hasznos alapterület 5526 négyzetméter lesz. A kiírásban három évben határozták meg a munkálatok időtartamát, vagyis 2026 májusára készülhet el a színház, amely a kivitelezés ideje alatt – legalább részlegesen – működik majd.

Mészárosékat nem igazán sújtja az infláció. Június végén került nyilvánosságra, hogy a nagyvállakozó gyerekeinek cége nyerte az MTA-székház felújításának első ütemére kiírt tendert, bruttó 8,85 milliárd forintért.

A József Attila Színház felújítását és bővítését már régóta tervezik. 2005-ben tervpályázatot írtak ki rá, de a tervek nem valósultak meg – eddig.

A teátrum igazgatója Nemcsák Károly színész, aki tavaly még a választási kampányba is beszállt, mégpedig Menczer Tamás fideszes politikus, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára mellett.

(Kiemelt kép: Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója a 2022-es tavaszi kampányban a Fidesz politikusát, Menczer Tamást erősített. Fotó: Menczer Tamás Facebook-oldal)