Kijevben tárgyalt Mesterházy Attila

Az MSZP-t tavasszal otthagyó képviselő az ukrán állam vezető tisztségviselőivel találkozott kijevi útja során.

2023. május 30., 13:31

Szerző:

Kijevbe utazott látogatásra Mesterházy Attila, az MSZP-frakciót tavasszal új, saját pártja kedvéért otthagyó egykori pártelnök és miniszterelnök-jelölt. Mesterházy rövid Facebook bejegyzésében beszámolt arról, az ukrán fővárosban találkozott és megbeszélést folytatott Irina Friz korábbi ukrán veteránügyi miniszterrel, Ivanna Oresztyivnya Klimpus Cincadze korábbi miniszterelnök-helyettessel, és Odessza város hivatalban lévő parlamenti képviselőjével, Olekszij Goncsarenkóval is.

Ezenkívül Mesterházy találkozott Volodimir Zelenszkij főtanácsadójával, Alona Verbitszkával is. A képviselő látogatást tett a fővárosban az orosz-ukrán háborúban elesett ukrán honvédők emlékhelyénél is. Mesterházyt útjára Szakács László volt MSZP-s képviselő is elkísérte. Őt 2021. júniusában a szocialisták kizárták, amiért az előválasztáson a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indult el.

Mesterházy Attila új pártját Szocialisták és Demokraták néven jegyezték be április elején.

(Kiemelt kép: Mesterházy Attila magyar országgyűlési képviselő és Szakács László volt szocialista képviselő tárgyalásokat folytatott Alona Verbitszkával, Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójával Kijevben 2023. május 29-én. Fotó: Mesterházy Attila, Facebook)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.