Kijevben tárgyalt Mesterházy Attila

Az MSZP-t tavasszal otthagyó képviselő az ukrán állam vezető tisztségviselőivel találkozott kijevi útja során.

2023. május 30., 13:31

Szerző:

Kijevbe utazott látogatásra Mesterházy Attila, az MSZP-frakciót tavasszal új, saját pártja kedvéért otthagyó egykori pártelnök és miniszterelnök-jelölt. Mesterházy rövid Facebook bejegyzésében beszámolt arról, az ukrán fővárosban találkozott és megbeszélést folytatott Irina Friz korábbi ukrán veteránügyi miniszterrel, Ivanna Oresztyivnya Klimpus Cincadze korábbi miniszterelnök-helyettessel, és Odessza város hivatalban lévő parlamenti képviselőjével, Olekszij Goncsarenkóval is.

Ezenkívül Mesterházy találkozott Volodimir Zelenszkij főtanácsadójával, Alona Verbitszkával is. A képviselő látogatást tett a fővárosban az orosz-ukrán háborúban elesett ukrán honvédők emlékhelyénél is. Mesterházyt útjára Szakács László volt MSZP-s képviselő is elkísérte. Őt 2021. júniusában a szocialisták kizárták, amiért az előválasztáson a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indult el.

Mesterházy Attila új pártját Szocialisták és Demokraták néven jegyezték be április elején.

(Kiemelt kép: Mesterházy Attila magyar országgyűlési képviselő és Szakács László volt szocialista képviselő tárgyalásokat folytatott Alona Verbitszkával, Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójával Kijevben 2023. május 29-én. Fotó: Mesterházy Attila, Facebook)

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt Siemens mozdonnyal bővül a magyar vasúttársaság flottája, a járművek október második felétől állnak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity vonalakon. A mozdonyflotta bővítésével pontosabbá és kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés – közölte a MÁV-Start. Egy vasúti szaklap szerint viszont nem olyan rózsás a helyzet: valójában kényszerből kell bérelnünk, mivel Lázár János lefújta a 115 mozdony beszerzésére kiírt tendert.