Angela Merkel helikopteren jön, Orbán Viktor ezzel a menüvel fogadja Sopronban

2019. augusztus 19., 08:26

Szerző:

Kiemelt biztonsági intézkedésekkel várják ma Sopronban Angela Merkel német kancellárt, aki az 1989-es Páneurópai Piknik, az ideiglenes határnyitás harmincadik évfordulója alkalmából látogat az osztrák határnál levő városba.

A német kancellár helikopterrel fog érkezni, az útba eső csatornafedőket lehegesztették, a delegációk útvonalát pedig lezárják a forgalom elől. Angela Merkel Orbán Viktor miniszterelnökkel fog ebédelni a soproni városházán, a Blikk információi szerint

  • kecskesajtos salátával indítanak előétel gyanánt, majd
  • sárgadinnye-krémleves következik,
  • a főétel fogas lesz, végül
  • Rákóczi-túróst kapnak.

A lap úgy tudja, hogy a német kancellárt komoly orvosi stáb kíséri majd, mert az elmúlt hónapokban többször is ijesztő remegés rázta meg, amikor állnia kellett protokolleseményeken, és bár a hivatalos közlemények szerint teljesen egészséges, azért a szokottnál is jobban odafigyelnek rá.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.