Mentőhelikopterrel vitték kórházba a gimnazista fiút, aki kiugrott az iskola ablakán

Kiugrott egy 17 éves, 9. osztályos gimnazista a füredi gimnázium második emeleti ablakából hétfőn. 

2022. november 8., 16:38

Szerző:

Bóka István, Balatonfüred polgármestere közösségi oldalán azt írta: „Megrendülten értesültem a Lóczy gimnáziumban történtekről. Mielőbbi felépülést kívánok a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást!” – írja a veol.hu. Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója a Veol megkeresésére elmondta, hétfőn 11 óra 30 perc körül matematikaórán a pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor gimnazista kinyitotta az ablakot, és kiugrott a második emeletről. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit.

Fenyvesi Zoltán az iskola pszichológusával és a tankerület szakmai vezetőjével azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az esetről. Az udvaron testnevelésóra folyt, és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiatal állapotát stabilizálták a mentők, majd a súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett diákot mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították.

„Az iskola pszichológusa minden segítséget megad a tanulóknak és a pedagógusoknak egyaránt. Mindenki bízik abban, hogy a diák mihamarabb felépül” – hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán igazgató.

(Kiemelt képünk illusztráció: Mentőhelikopter. MTI/Donka Ferenc)