Három nap alatt 403-an sértették meg a magyar határt

2020. január 6., 07:31

Szerző:

Péntektől vasárnapig 403 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 103, szombaton 186, vasárnap 59 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon 55 migránst fogtak el, embercsempészet miatt három gyanúsított ellen indult eljárás.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 757 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza. A megelőző héten - december 23-tól 30-ig - ez a szám 884 volt. A román és horvát határszakaszon 75 migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.