Menczer: Több mint 4,5 millió adag vakcina érkezik a következő hetekben Kínából és Oroszországból

Az államtitkár szerint ezt a baloldal is tudja, ezért indított „összehangolt, szervezett és tervezett támadást" a vakcinák ellen.

2021. április 16., 15:34

Szerző:

A következő hetekben 3,9 millió vakcina érkezik Kínából és 780 ezer Oroszországból, ez a mennyiség jelentősen segít majd a járvány legyőzésében – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban. 

Úgy látja, ezt a baloldal is pontosan tudja, ezért indított „összehangolt, szervezett és tervezett támadást" a keleti vakcinák ellen. Az államtitkár mindenkitől azt kéri, hogy ne higgyen az oltásellenes hangoknak. Minden vakcina hatásos és biztonságos, az oltás életet ment – mondta Menczer Tamás.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég újonnan érkezett, koronavírus elleni oltóanyagát pakolja a Hungaropharma Zrt. munkatársa Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályán 2021. március 29-én. Fotó: MTI | Vajda János)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.