Menczer Tamás: az „Lmbtq” nagyköveteknek néhány megjegyzés

A külügyi államtitkár pontokba szedve reagált arra, hogy 38 ország budapesti nagykövetsége aggódik a kormány homofób, kirekesztő politikája miatt.

2023. július 15., 19:44

Szerző:

 Menczer Tamás külügyi államtitkár pontokba szedve reagált Facebook oldalán az „Lmbtq” nagyköveteknek pontokba szedve – szúrta ki a Telex. Ahogy arról beszámoltunk, pénteken 38 ország budapesti nagykövetsége, valamint egy sor kulturális intézmény közleményt adott ki a melegek magyarországi helyzetéről. A dokumentumban azt írják: „Aggasztónak tartjuk azokat a jogszabályokat és politikai retorikát, többek között Magyarországon is, amelyek ellentétben állnak a diszkriminációmentesség, a nemzetközi emberi jogi törvények és az emberi méltóság elveivel, és hozzájárulnak az LMBTQI+-közösség megbélyegzéséhez”.

„A Pride-felvonulás kapcsán 38 Budapesten dolgozó nagykövet tiltakozott a gyermekvédelmi törvény ellen.Néhány megjegyzés:

1. A magyar gyerekeket megvédjük az Lmbtq-propagandától, akkor is, ha nyomást helyeznek ránk és támadnak minket!
2. Kérdésem a francia nagykövethez: a migránslázadás során felgyújtott 12 ezer autó ég még?
3. Kérdésem svéd nagykövethez: ezen a héten hány tizenéves gyereket lőttek meg a svédországi bandaháborúk során?
4. Kérdésem a holland nagykövethez: Hollandia még drogállam? Így a holland rendőrszakszervezet elnöke nevezte a saját hazáját.
5. Kérdésem a szlovák nagykövethez: Emlékszik még olyan napra, amikor a hazájában nem volt kormányválság?
6. Kérdésem a német nagykövethez: nem aggódik a német demokrácia állapota miatt, hiszen mindössze feles többséggel megváltoztatták a választási törvényt?
7. Kérdésem az amerikai nagykövethez: hogy érzi, a fejlett amerikai demokrácia jövőre képes lesz a demokrácia alapját jelentő választást tisztességesen megrendezni? Mert amit legutóbb választás címén csináltak, azon sírt vagy röhögött az egész világ.
8. A sort folytathatnám az összes aláíró nagykövet országával.
9. Felhívom a tisztelt Nagykövet Asszonyok és Urak figyelmét, hogy ők itt nem helytartók, és Magyarország nem gyarmat.
10. Csodálom, hogy annak ellenére, hogy a hazájukban fent említett, súlyos demokráciaproblémák vannak, ők egy másik ország belügyeivel foglalkoznak.
+1. A magyar külpolitikától az ilyen viselkedés teljesen idegen. Szijjártó miniszter úr utasítása szerint a magyar misszióvezetők mindig tisztelettel viszonyulnak a fogadó országhoz, és sohasem kommentálják a belügyeket. Azok ugyanis nem egy vendég diplomatára tartoznak, hanem az ott élőkre.
A kölcsönös tisztelet útjára nem késő rálépni, várjuk szeretettel a budapesti nagyköveteket is!”

(Kiemelt képünkön Menczer Tamás külügyi államtitkár. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.