8 hónap állás után bikázni ugyan kellett, de pöcc-röff indul – Megválna debreceni sokkilences Ikarusától az ózdi polgármester

A buszforgalomból kivont állapotban, pöcc-röff induló motorral eladó.

2023. május 16., 11:34

Szerző:

Facebook-csoportban hirdeti Janiczak Dávid ózdi polgármester az 1998-as Ikarus 280.40 típusú autóbuszt, mivel nem tudja tovább biztosítani annak fedett, védett helyen tartását. Továbbadni kizárólag megőrzési céllal hajlandó a jelenlegi tulaj, szétbontani alkatrészenként eladni nem szabad. A debreceni sokkilences néven ismert busz forgaomból átmenetileg kivont állapotban, az eredeti rendszárámával eladó, kezelőszervei működnek. 

„8 hónap állás után bikázni ugyan kellett, de „pöcc-röff” indult a motor, hiába ez még össze lett rakva”

– írja Facebook-bejegyzésében Janiczak. 

A busz eddig az ózdi Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban volt kiállítva, ott azonban nem fér már el. A tulajdonos szeretné továbbra is védett helyen, kiállítási darabként a közösség hasznára bocsátani, ha ez nem lehetséges, akkor tervez megválni a szeretett járműtől. 

 (Kiemelt képünkön: az Ikarus 280.40 típusú autóbusz. Fotó: Facebook.)

 

14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.