8 hónap állás után bikázni ugyan kellett, de pöcc-röff indul – Megválna debreceni sokkilences Ikarusától az ózdi polgármester

A buszforgalomból kivont állapotban, pöcc-röff induló motorral eladó.

2023. május 16., 11:34

Szerző:

Facebook-csoportban hirdeti Janiczak Dávid ózdi polgármester az 1998-as Ikarus 280.40 típusú autóbuszt, mivel nem tudja tovább biztosítani annak fedett, védett helyen tartását. Továbbadni kizárólag megőrzési céllal hajlandó a jelenlegi tulaj, szétbontani alkatrészenként eladni nem szabad. A debreceni sokkilences néven ismert busz forgaomból átmenetileg kivont állapotban, az eredeti rendszárámával eladó, kezelőszervei működnek. 

„8 hónap állás után bikázni ugyan kellett, de „pöcc-röff” indult a motor, hiába ez még össze lett rakva”

– írja Facebook-bejegyzésében Janiczak. 

A busz eddig az ózdi Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban volt kiállítva, ott azonban nem fér már el. A tulajdonos szeretné továbbra is védett helyen, kiállítási darabként a közösség hasznára bocsátani, ha ez nem lehetséges, akkor tervez megválni a szeretett járműtől. 

 (Kiemelt képünkön: az Ikarus 280.40 típusú autóbusz. Fotó: Facebook.)

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.