Az ügyészség sem indít nyomozást Erdogan emberei ellen

Legfeljebb könnyű testi sértés gyanúja merülhet fel, ezért nem indokolt nyomozást indítani az Erdgoan emberei által Budapesten bántalmazott férfi ügyében.

2023. november 16., 10:07

Szerző:

Augusztus 20-án Budapesten egy férfi két kézzel bemutatott Recep Tayyip Erdogannak, a török elnöknek, amelynek következményeként az elnök emberei a földre vitték, végül rendőrök és TEK-esek mentették ki. Két hónap gondolkodás után az ügyészség arra jutott, fölösleges nyomozást indítani. 

„A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a rendőrség határozatát hivatalból felülvizsgálva megállapította, hogy a feljelentés elutasítására törvényesen és megalapozottan került sor, mivel az ügyben közvádas bűncselekmény gyanúja nem, csak magánvádas eljárásra tartozó könnyű testi sértés gyanúja merülhet fel” – közölte a hvg.hu kérdésére a Fővárosi Főügyészség.

Amint arról korábban beszámoltunk, a TEK emberei a dulakodás közben még azt is mondták rendőrkollégáiknak, hogy „menekítsétek ki, mert ezek meg fogják ölni”.

(Kiemelt kép: Recep Tayyip Erdoğan török elnök budapesti látogatása, 2023.08.20._MUSTAFA KAMACI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP)