Megszólalt a kőröshegyi baleset érintettjének hozzátartozója

Az esetről videófelvétel is készült, amelyen látszik,hogy félig a forgalmi sávban lógva, utassal a hátsó ülésén percekkel később telibe találta egy kamion és begyűrte a szalagkorláthoz. A meghibásodott autó utasának élettársa nyilatkozott a sajtónak.

2023. augusztus 23., 12:46

Szerző:

Amint arról beszámoltunk, súlyos baleset történt a Kőröshegyi völgyhíd Budapest felé vezető oldalán az M7-esen. Az álló, műszaki hibás autót préselt a szalagkorláthoz egy kamion.

A balesetben érinetett egyik fél a nagykőrösi Puszti Lajos és munkatársa asztalosként dolgoztak, és egy szerszámokkal megrakott céges járművel igyekeztek egyik munkájukhoz. Puszti várandós élettársa azt mondta a Blikknek, a felforrt hűtővíz miatt álltak félre a hídon, kitették a vészvillogót és eleinte semmi gond nem volt. 

Azonban Puszti észrevette, hogy egy érkező kamion nem lassít és nem is figyeli az utat. Hiába integetett és kiabált, a kamion letarolta, majd összepréselte az autójukat. A letarolt autóban egy másik utas is volt, aki kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Az út mellett álló férfi csodával határos módon sérülés nélkül jött kia rázós helyzetből, mivel az utolsó pillanatban el tudott ugrani a kamion elől, így a szétrepülő roncsdarabok sem találták el. A kamiont az összelapított Opellel együtt megfogta a híd korlátja.

 

„Az élettársam először oda sem mert nézni a roncsra, mert tudta, hogy barátja a vezetőülésben ült, amiből semmi nem maradt”

– mondta a Blikknek a várandós kismama.

„Aztán egyszer csak meglátta a fejét hátul, onnan mászott ki, hihetetlen szerencsével. A párommal együtt a siófoki kórházba vitték őket, de ő csak akkor szólt nekem, amikor az ötórás vizsgálat után mindkettőjükről kimondták, hogy gyakorlatilag ép bőrrel úszták meg ezt a karambolt. Szeptemberre várjuk a második babánkat, belerokkantam volna, ha elvesztem a születendő kislányom apját úgy, hogy még nem is látták egymást.”

A lap egy vezetéstechnikai trénert is kérdezett a balesetről. Csörgő László vezetéstechnikai tréner elmondta a Blikknek, először arra gondolt a balesetről készült felvételeket látva, hogy a kamionos filmet nézett, ami egyre nagyobb divat a sofőröknél.

„A felvételek szerint jó ideig állt a személyautó a hídon, ha tele is volt a csomagtartó, lett volna idő és mód előszedni az elakadást jelző háromszöget”

– fogalmazott, és egyértelműen megállapította, hogy mindkét sofőr hibázott.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)