Mégsem Jancsó Miklós, hanem Demján Sándor mellé temetik Andy Vajnát

2019. január 30., 10:50

Szerző:

A korábbi hírrel ellentétben nem a Fiumei úti nemzet sírkert 41-és (művész) parcellájában, Jancsó Miklós és Makk Károly sírja mellett  helyezik végső nyugalomra Andy Vajnát – értesült a Blikk.

Elhunyt Andy Vajna
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A lap emlékeztet, hogy a filmügyi kormánybiztost és producert állami temetésben részesítik, nyughelye a 19-es parcellában, Demján Sándor üzletember és Madarász Viktor festőművész sírja közelében lesz. A 19-es parcella előkelőbb, a zártkörű búcsúztatásra alkalmasabb része a temetőnek, mint a művészparcella. 

A Blikk szerint csütörtökön nem zár be a temető, csak a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel. A zárt területre csak az léphet be, akinek a neve a meghívottak listáján szerepel, a részleges látogatási tilalom csütörtök déltől délután négy óráig lehet érvényben.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.