Mégsem Jancsó Miklós, hanem Demján Sándor mellé temetik Andy Vajnát

2019. január 30., 10:50

Szerző:

A korábbi hírrel ellentétben nem a Fiumei úti nemzet sírkert 41-és (művész) parcellájában, Jancsó Miklós és Makk Károly sírja mellett  helyezik végső nyugalomra Andy Vajnát – értesült a Blikk.

Elhunyt Andy Vajna
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A lap emlékeztet, hogy a filmügyi kormánybiztost és producert állami temetésben részesítik, nyughelye a 19-es parcellában, Demján Sándor üzletember és Madarász Viktor festőművész sírja közelében lesz. A 19-es parcella előkelőbb, a zártkörű búcsúztatásra alkalmasabb része a temetőnek, mint a művészparcella. 

A Blikk szerint csütörtökön nem zár be a temető, csak a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel. A zárt területre csak az léphet be, akinek a neve a meghívottak listáján szerepel, a részleges látogatási tilalom csütörtök déltől délután négy óráig lehet érvényben.

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.