Megnyerte az Eurokupát a magyar férfi kézilabda-válogatott

Máthé Dominik hat gólt szerzett a Horvátország elleni meccsen, melyet végül 26–22-re nyert a magyar válogatott, ezzel pedig győzött az Eurokupán.

2021. május 1., 17:32

Szerző:

A magyar férfi kézilabda-válogatott megnyerte az Eurokupát, mivel 26–22-re legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes Horvátországot a hatodik, utolsó fordulóban, szombaton Veszprémben. A két csapat 35. egymás elleni mérkőzésén a kilencedik magyar győzelem született – nyolc éve az első.

Magyar részről Máthé Dominik hat, Rodríguez Álvarez Pedro öt, horvát oldalon Ivan Cupic öt gólt szerzett. A kapusok közül Mikler Roland hét, Bősz Dániel egy védéssel járult hozzá a sikerhez, Ivan Pesic 11 lövést hárított.

„Az ellenfél az első félidőben meg tudta valósítani a saját taktikáját, míg mi nem tudtunk dinamikusan játszani” – értékelt Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Hozzátette: „A második játékrészben, úgy vélem, hogy elfáradt a horvát csapat, mi pedig megérdemelten nyertünk.”

Az Eurokupában a jövő januári, magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában nem szereplő csapatok, azaz a rendező országok válogatottjai, valamint a legutóbbi kontinensviadal két döntőse, Spanyolország és Horvátország vesznek részt.

(Kiemelt képünk: A győztes magyar válogatott játékosai a Magyarország–Horvátország mérkőzés végén Veszprémben, 2021. május 1-jén. Fotó: MTI | Illyés Tibor)