Megmagyarázták miért kihagyhatatlan az augusztus 20-ai tűzijáték

A Szent István Nap honlapján „rejtették” el a választ.

2022. július 26., 18:44

Szerző:

Egyre több város mondja le az augusztusi tűzijátékokat, főleg gazdasági okokból. A kormány viszont nem enged, csak azért is elköltenek 1,6 milliárd forintot a tűzijáték-showra, amit Európa eddigi legnagyobb tűzijátékaként lengettek be.

Konkrét okot nem adtak, hogy miért szükséges megtartani, de a Telex kiszúrta, hogy a Szent István Nap honlapján található leírásban szerepel egy elég érdekes ok.

„A keresztény Magyarország születésétől máig tartó ezer év sűrített krónikáját jeleníti meg olyan formában, amely a nemzeti értékek emlékének tanulságát és a Szent István-i örökség átadását helyezi a középpontba a gyermekek, a fiatalok, a jövő nemzedék számára. Az ünnepi műsor igazi családi élménnyé válik, mely során a szülők megfoghatják gyerekeik kezét és együtt utazhatnak a magyar történelem nagy korszakainak, jelentős pillanatainak tablójával, hangsúlyozva közben azokat a fontos nemzeti értékeket, melyek a mindennapi élethez is támaszt nyújthatnak egy-egy erkölcsi tanítás formájában.”

Vagyis a tűzijáték egy 1,6 milliárd forintos erkölcsi tanítás. A látványos és drága erkölcsi tanítás programjára szánt pénzt egyébként 10 évre titkosították. Egyedül csak a rakéták árát árulták el

(Kiemelt kép: A magyar államalapítást ünneplik a magyarok Budapesten a valaha volt egyik legrandiózusabb tűzijáték-showval 2021. augusztus 20-án. Fotó: Karancsi Rudolf)