Megkezdődött a Stadler József és két társa elleni büntetőper

A vádirat ismertetésével és az elsőrendű vádlott vallomástételével kezdődött szerdán a Stadler József és két társa elleni büntetőper a Bács-Kiskun megyei Bíróságon.

2011. február 9., 16:20

A vállalkozót egyebek mellett jelentős kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás kísérletével, folytatólagos adócsalással, magán- és közokirat-hamisítással, illetve a számvitel rendjének megsértésével vádolják. Stadler József a vádirat ismertetése után vallomástételre jelentkezett. Farkasné Kramolis Andrea bíró kérdéseire válaszolva tagadta bűnösségét az ellene felhozott vádakban, és hangsúlyozta: vállalkozóként jóhiszeműen és a törvényi előírásoknak megfelelően járt el.

Szerinte egyetlen fillérrel sem károsította meg a költségvetést, és amióta előző börtönbüntetéséből szabadult, egy forint áfát sem kapott vissza.

Előfordulhattak a partnercégeitől befogadott számlák között hibásak, de ezeknek a kiszűrése nem az ő dolga - mondta.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.