Megismételtetné a polgármester-választást a szekszárdi ellenzék, mert szerintük a fideszes polgármester tisztességtelenül kampányolt

2019. október 28., 17:41

Szerző:

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a szekszárdi ellenzéki pártokat és civileket tömörítő Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) számos panaszt emelt a helyi választási bizottságnál, mert szerintük Ács Rezső fideszes polgármester és pártja nem tiszta eszközökkel kampányolt, valamint felmerült a szavazatok újraszámlálása is. A bizottság a panaszokat lesöpörte az asztalról, azonban az ÉSZ bírósághoz fordult – tudta meg az Index Litresits András ügyvédtől, aki az ellenzéket képviseli.

A Pécsi Ítélőtáblától annak megállapítását kérték, hogy Ács Rezső végig az önkormányzat kontójára, közpénzből folytatott kampányt, ami jelentősen befolyásolta a választások tisztaságát, illetve a végeredményt, ezért írjanak ki új választást.

Ács egyik kampánytevékenységét már jogellenesnek ítélte a bíróság, mikor uzsonnás dobozt osztott gyerekeknek egy iskolában a tanévnyitón, és azt a Facebookon is megosztotta, de a bírósági utasításra sem törölte a bejegyzést a választásokig.

Fotó: Facebook/Ács Rezső

Az ellenzék jelöltje a polgármester-választáson Bomba Gábor volt, aki mindössze mindössze 298 szavazattal maradt alul Áccsal szemben.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.