Mégis tárgyal a kis kutak képviselőivel a kormány

Ez 180 fokos fordulat, mert a mintegy száz „független” üzemeltető által a múlt héten aláírt, módosítási javaslatokat is felvető levélre az ITM nem válaszolt.

2022. február 20., 06:59

Szerző:

A kutasokat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége képviseli, egyik javaslatuk az ITM-nek az üzemanyagok nagykereskedelmi árának szabályozása lesz.

Hétfőn a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) kezdeményezésére és az érdekképviselet részvételével, a független üzemanyagkutasok képviselőinek bevonásával, egyeztető tárgyalást tartanak az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztériumban, írja a Népszava. A lap értesüléseit Perlusz László VOSZ-főtitkár is megerősítette.

Ez teljes fordulat, mert a mintegy száz „független” üzemeltető által a múlt héten aláírt, módosítási javaslatokat is felvető levélre az ITM nem válaszolt.

Ismert, hogy a kormány üzemanyagár-stopja miatt mostanra közel ezer kicsi, jellemzően családi tulajdonú, de saját térségük ellátásában kulcsszerepet játszó benzinkút került a csőd szélére, több már be is zárt, illetve jelezte, hogy le szándékozik állni, mivel az üzemanyagok nagykereskedelmi ára annyira elszállt, hogy a hatósági árú lakossági tankolásokon már csak veszíteni lehet.

A VOSZ-t Perlusz elmondása szerint szintén a kisebb kutakat üzemeltető, a kialakult helyzet kormányzati orvoslását kérő tagjai kérték fel közvetítésre. A VOSZ javasolja a minimális nyereséget biztosító kiskereskedelmi árrés fixálását, a nagykereskedelmi ár szabályozását, célzott állami támogatásokat és kedvezményeket, illetve május 15-e után az ármaximálás biztos eltörlését.

(Kiemelt képünk illusztráció:  Budapest, 2021. november 15. MTI/Koszticsák Szilárd)

 

07:52

Felsővezeték-szakadás miatt késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál, közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.