Megint előkerült egy uniós pénzből épített vendégház, amiben a fideszes polgármester rokona lakik

2018. május 18., 16:52

Szerző:

A Hír Tv Célpont című műsora talált egy újabb vendégházat, amit uniós pénzből építettek, de magáncélra használják – írja a 24.hu.

Debrecen mellett Bocskaikert községben épült három éve egy családi ház, aminek üzemeltetője az uniós Darányi Ignác Tervből majdnem 35 millió forint támogatást kapott vendégház kialakítására. Az EU-s támogatást az épület kerítésén található tábla is mutatja. 

A szomszédok szerint azonban a házat csak Szőllős Sándor fideszes polgármester sógornője lakja életvitelszerűen. Reggel elmegy, este hazatér, turisták, vendégek viszont nem szállnak meg a házban.

A polgármester a Hír Tv ma este adásba kerülő műsorában azt állítja, hogy sógornője nem ott lakik, csak a ház körüli teendőket látja el, mert igenis vannak vendégek a házban, utánuk pedig takarítani és pakolni kell.

Szőllős Sándor, Bocskaikert fideszes polgármestere
Fotó: Facebook/Szőllős Sándor

Nem ez az első eset, hogy uniós forrásból épült ingatlanról bebizonyosodik, hogy azt magáncélra használják. Tavaly Izsák fideszes polgármesteréről, Mondok Józsefről derült ki, hogy az adófizetők pénzén épített vadászházban él, az ügyben azóta is folyik az eljárás. Márciusban a fideszes országgyűlési képviselő Becsó Zsolt hollókői vendégházáról tudódott ki, hogy minden bizonnyal magánházként funkcionál. Néhány hete pedig a csakugyan kormánypárti honatya Hörcsik Richárdról derült ki, hogy családja Gönrcuszkán építtetett vendégházat, amit a képviselő és hozzátartozói használnak.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.