Meghökkentő, szinte hihetetlen: 350 forint lesz a csapolt sör!

350 forintos csapolt sört kapunk augusztus 20-án a tűzijáték mellé, hogy legalább egy napra elfelejtsük a megszorításokat. 

2022. július 28., 13:43

Szerző:

„Győzelem a háborús infláció felett”

– írja egyelőre még csak a diadaltól ittas jelentésében az Origo arról, hogy a Metropol információ alapján olyan olcsón lehet majd szeszes italokhoz jutni az állami ünnepségeken, mintha pandémia, háború és gazdasági válság sose lett volna.

Itt át is adnánk a szót az örömteli hírt szállító Metropolnak:

„Meghökkentő, első pillantásra szinte hihetetlen árlista jutott a Metropol birtokába. Tényleg érdemes többször is átfutni, mert 350 forintért csapolt sört már sehol nem mérnek Magyarországon. Márpedig augusztus 20-án az állami ünnepség helyszínein garantáltan ennyi lesz majd 1 korsó Borsodi Világos. Aki a dobozos változathoz ragaszkodna, az is pontosan ugyanannyit fizet majd.

De a mostanában divatos minőségi IPA sörért is csak egy ötvenessel kell majd többet adni, ami nyilvános rendezvényen ma már szinte elképzelhetetlen. Aki marad a jó hagyományos magyar fröccsnél, ugyancsak meglepődhet, mert a borok decije sem kerül majd többe mint 200 forint, vagyis egy fröccs és egy sör ára lényegében egyforma lesz. De aki az ünnep alkalmából megenged magának egy pálinkát, az sem rendül meg anyagilag. Minőségi pálinkákból 690 lesz egy feles, de aki ragaszkodik a jól bevált szilvához annak mindösszesen 590 forintot kell csak letennie a pultra.

Itt aztán nyoma sem lesz az inflációnak, hiszen tavaly augusztus 20-án éppen ugyanennyibe, 350 forintba került a sör, azon az emlékezetes rendezvénysorozaton, amit idén a kiszivárgott hírek szerint megpróbálnak majd túlhaladni a rendezők.”

Mit lehetne hozzáfűzni a Metropol soraihoz?

Szórakozzanak úgy, mintha nem lenne holnap!

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)