Meghalt Szedlák Ádám

Meghalt Szedlák Ádám újságíró – adta hírül korábbi munkahelye, a 24.hu.

2023. szeptember 3., 17:36

Szerző:

Szedlák Ádám halálhírét először a testvére, Levente közölte közösségi oldalán. Mint írta: „Néhányan már tudjátok, másokat viszont derült égből villámcsapásként fog érni a hír, de 2023. szeptember 1-jén késő este váratlanul elhunyt a bátyám, Szedlák Ádám Zoltán, akit sokan, lehet, csak Keltként ismertek.”

Szedlák Ádám az utóbbi években szabadúszó újságíróként dolgozott, jelentek meg írásai a Magyar Narancsban, a Kreatívban, a Forbes magazinban és a HWSW-ben. Mindezek mellett a Független Médiaközpontban tartott workshopokat, korábban pedig a 24.hu-n is jelentek meg írásai. 2007 és 2013 között az Origo Techbázisának újságírója volt, majd az azóta már megszűnt VS.hu újságírója, rovatvezetője és fejlesztési munkatársa volt 2013 éves 2016 között. Az utóbbi években a Meti Heteor című podcastot készítette Pohly Ferenccel a geek kultúra kegytárgyai és szertartásai körül, valamint a Rakasz hírlevele felett őrködött, melyben építészetről, dizájnról, technikáról, bölcsészetről és a nagyvasak esztétikájáról informálta olvasóit.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.