Meghalt Breckl János jelmeztervező

63 éves volt.

2022. január 21., 11:09

Szerző:

63 éves korában meghalt Breckl János jelmeztervező – írja az RTL

Breckl számos filmben és színdarabban közreműködött, filmes munkáit az 1990-es évek eleje óta vezetik a szakportálok. A Kertész Mihályról szóló Curtiz című filmben végzett munkájáért Magyar Filmdíjat nyert 2018-ban, 2007-ben pedig a Dolina című film alkotóközösségének tagjaként a legjobb látványért díjazták a Magyar Filmszemlén. Munkájával legutóbb az Oscar-díjra nevezett Post Mortem című film kapcsán találkozhattunk – az erről szóló kritikánkat itt lehet elolvasni.

Emellett munkáival olyan filmekben találkozhattunk, mint A feltaláló, a Trezor, a Viszkis, a Swing, az Isteni műszak, az Üvegtigris 3., a Made in Hungária, a Kontroll, a Meseautó vagy a Sátántangó, és olyan sorozatokban, mint az Aranyélet, a Tóth János, a Hacktion, a Patika vagy a Privát kopó. A portál szerint szakmai körökben egy ideje tudtak betegségéről, Facebook oldalán megrendülten emlékeznek rá kollégái.

(Kiemelt kép: Post Mortem – díszbemutató)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.