Meghalt az olimpikon műkorcsolyázó

Vida Gábor 92 éves volt.

2022. február 22., 08:47

Szerző:

Egy hónapja tartó betegség után 92 éves korában, február 19-én elhunyt Vida Gábor műkorcsolyázó olimpikon – írja az ATV

Vida Gábor sportpályafutása a második világháború előtt kezdődött, majd 1946-ban megnyerte a korosztályos bajnokságot, amit később többször megismételt. 1951-ben állt össze Szöllősi Évával, akivel az 1952-es oslói téli olimpián a 10. helyen végeztek.

Elsők között lett tagja a Jégrevünek, és a közel ötven fős társulattal nyolc éven át, 2202 előadásban szerepelt, melyeket több mint 5,5 millió ember látott élőben. 2010-ig edzőként is dolgozott. Tanítványai között olyan kiválóságok voltak, mint Almássy Zsuzsa, Póth Diana, Téglássy Tamara vagy Dorofejev Tamara. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.