Meghalt a márfai szőlőhegyen hagyott csecsemő

Meghalt a kórházban a Márfa szőlőhegyen talált újszülött június 16-án délután megtalálták az életben lévő újszülöttet.

2022. június 17., 10:32

Szerző:

Meghalt a kórházban az a csecsemő, akit magára hagyott az édesanyja a Baranya megyében található Márfa szőlőhegyen – közölte a 24.hu-val Szántó Valentin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A csecsemő halála miatt a bűncselekmény minősítése is megváltozott: tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folytat nyomozást a rendőrség a csecsemő édesanyjával szemben.

Korábban írtunk róla, hogy Csecsemőt talált és mentett meg a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság Márfán, a szőlőhegyen. A Police.hu beszámolója szerint horvát társszervek értesítették kollégáikat 2022. június 16-án 0 óra 13 perckor arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy nőt, aki vélhetően előző délután Magyarország területén megszülte a gyermekét, majd magára hagyta.

(Kiemelt kép forrása: police.hu)

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.