Megcsillantotta angoltudását Karácsony Gergely

A főpolgármester angolul mondta el köszöntő beszédét egy budapesti konferencián. 

2021. szeptember 16., 14:42

Szerző:

A fővárosi önkormányzat a Political Capital Intézettel és a CEU Demokrácia Intézettel közösen szervezett konferenciát, ahol Karácsony Gergely beszédével indult a programsorozat. A főpolgármester azzal lepte meg a hallgatóságot, hogy mondanivalóját angolul olvasta fel a közönség számára, írja a Telex. 

„Ez a fórum a demokrácia fenntarthatóságáról szól. Ez azt jelenti, hogy mi itt mind törődünk a demokráciával, és relevánsnak érezzük azt a kérdést, hogy lehet-e, illetve hogy hogyan lehet a demokrácia fenntartható” – mondta megnyitóbeszédében Karácsony. Az angolul elmondott beszéd azért érdekes momentum a főpolgármester politikai pályafutásában, mert kormánypárti bírálói szerint nem beszél jól idegen nyelveken. A fideszes média szinte megállás nélkül támadta Karácsonyt, mert nincs nyelvvizsgája, és nem beszél angolul. A jobboldali média arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen sokba kerülnek a fővárosi polgárok számára a nemzetközi tárgyalások alkalmával foglalkoztatott tolmácsok. 

A főpolgármester az angoltudásával kapcsolatban egyébként korábban úgy fogalmazott: „Az én esetem az angollal annyiban speciális, hogy huszonéves koromban az egyetemi angoltanárom mondta, hogy nekem valószínűleg diszlexiám lehetett iskoláskoromban, amit azóta kinőttem, vagy, azt hiszem, ez a szakszerű kifejezés, kompenzáltam.”

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond. Fotó: Pozsonyi Roland / 168.hu)