Megbüntették Czeglédy Csabát, mert túl sok könyve van

2018. október 9., 06:35

Szerző:

Fegyelmi fenyítést kap a több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, amiért megsértette a zárka- és körletrendet a Szegedi Fegyház és Börtönben – derül ki a hvg.hu birtokába került határozatból. A több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikus bűne az, hogy túl sok könyv volt nála a cellájában. 

A határozat pontosan rögzíti, hogy az engedélyezett mennyiségen felül – ami nem derül ki, pontosan milyen darabszámot jelent – 47 könyvet „halmozott fel” cellájában. A könyveket eltávolították, visszaesés veszélye így kizárt

Czeglédy Csaba az eljárás során „nem vitatta”, hogy túl sok könyve van, végül „fegyelmi fenyítésként” egy hónapra eltiltották a börtönprogramokon való részvételtől.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.