Megakadt Marosi Beatrix plágiumgyanús szakdolgozatának vizsgálata

A Kodolányi János Egyetem vizsgálata végén megállapította, hogy hivatalosan csak akkor vizsgálhatja felül Marosi Beatrix plágiumgyanúját, ha abba ő is beleegyezik.

2022. október 19., 07:36

Szerző:

A Kodolányi János Egyetem (KJE) lezárta Marosi Beatrix szakdolgozatának vizsgálatát, és az eljárás végén megállapította, hogy az egyetemnek nincs joga hivatalosan felülvizsgálni a plágiumgyanút, és az online elérhető dolgozat nem pontosan egyezik a náluk található diplomamunkával. Ezért mindenképpen Marosi hozzájárulására lenne szükség a dolgozat további vizsgálatához – derül ki a Telexnek elküldött dokumentumból.

Marosi munkája lehet a tét

Marosi Beatrix az a tankerületi vezető, aki több pedagógust is kirúgott a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. A kirúgás oka az volt, hogy a pedagógusok polgári engedetlenség keretében nem tartották meg egyes óráikat. Az eset után viszont kiderült, hogy a szakmai vezető diplomamunkájának legalább harmada plagizálva lehet, aminek kivizsgálását már az oktatásért felelős belügyminisztertől is kérték.

Az eset után a KJE elkezdte kivizsgálni az ügyet, amelyet most zártak le.

(Fotó: Arpad Kurucz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.