Megakadályozták a 22. kerületi tűz továbbterjedését

A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a XXII. kerületi üzem területén keletkezett tűz tovább terjedését csütörtök este.

2022. július 14., 21:15

Szerző:

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek az mondta: a Bányalég utcában lévő üzem területén mintegy ezer négyzetméteren gyulladtak ki raklapok, valamint azokon tárolt üres, műanyag tartályok.

A jelenlegi információk szerint senki nem sérült meg – tudatta a szóvivő.

(Kiemelt kép: az üzemtűz füstje. Fotó: 168.hu)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.