Még szerdán összehívják a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését

Stummer János, Molnár Zsolt és Ungár Péter szükségét látják.

2021. július 21., 17:08

Szerző:

Stummer János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke közölte a Facebookon, hogy Molnár Zsolttal és Ungár Péterrel úgy döntöttek, még szerdán összehívják a bizottság rendkívüli ülését.

 

Halász János, a bizottság fideszes alelnöke hétfőn arról adott tájékoztatást, hogy nem látja indokoltnak az ülés összehívását, mert a baloldali sajtóban megjelent hírek csak a politikai hangulatkeltést szolgálják. Stummer János ezzel kapcsolatban levelet is írt a bizottság fideszes alelnökének, amelyben arra kérte, fontolja meg álláspontjának megváltoztatását, és a Fidesz-KDNP pártszövetség képviselői is vegyenek részt a bizottság soron következő ülésén annak határozatképessége miatt.

Stummer János emellett azt ígérte, hogy még szerdán összehívja a Nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését. „Kérem képviselőtársaival ne akadályozzák a belügyminisztert, hogy a magyar titkosszolgálatok parlamenti ellenőrzéséért felelős Nemzetbiztonsági bizottságot, így Önöket is, informálhassa” – írta, mivel Pintér Sándor belügyminiszter korábban azt mondta, egy zárt ülésen szívesen válaszol az bizottság kérdéseire a Pegasus-botránnyal kapcsolatban.

(Kiemelt kép: Elhelyezik a zárt ülést jelző táblát az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ülése előtt az Országgyűlés Irodaházában 2017. november 21-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.