Medgyessy szerint Orbán tanult a vereségből, az ellenzék viszont nem

A volt kormányfő szerint az ellenzéknek már most készülnie kéne a 2026-os választásra.

2022. április 22., 19:11

Szerző:

Medgyessy Péter a Klubrádió műsorában elmondta, sok minden hiányzott az ellenzék győzelméhez a 2022-es országgyűlési választáson. Azt azonban továbbra is tartja, hogy Orbán Viktor legyőzhető választáson. A volt kormányfő szerint Orbán képes volt sokat tanulni a 2002-es, ellene elszenvedett vereségéből, míg az ellenzéken nem látja, hogy tanultak volna az egymást követő bukásokból.

A volt kormányfő szerint az ellenzék számára az lenne a jó stratégia, hogy már most elkezdenek készülni a 2026-os választásokra, és egy helyett kiválasztani 4-5 embert, akiket folyamatosan menedzselnének, és akikkel terepen lennének.

Medgyessy szerint ez nem feltétlenül pénz, hanem elszántság kérdése. Álláspontja szerint az egy jó kezdet volt, hogy az ellenzék összeállt, de szervezeti háttér, ellenzéki minimum is kell, feladni nem lehet.

A választások előtti osztogatást azzal magyarázta, hogy a kormány megijedt az ellenzéki összefogástól, amit szerinte az ellenzéknek örömmel kellene nyugtázni, még úgy is, hogy ennek súlyos gazdasági következményei lesznek. Szerinte a költségvetésben nagy a lyuk, de nem akkora, mint sokan gondolnák, írja a 24.hu a volt kormányfő kijelentése nyomán.

A gazdaságot rendbetételéhez pedig konstruktívan kell állnia az ellenzéknek, ugyanis senkinek sem érdeke, hogy az ország csődbe menjen, mondta Medgyessy.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Soós Lajos)