A MÁV-val indult, de csak taxival tudott Budapestre jutni egy utas Bécsből

A Portfolio.hu egyik olvasója számolt be arról, hogyan nem tudott Budapestre érkezni a MÁV 21.40-es járata Bécsből, neki és partnerének is taxira volt szüksége a sikeres megérkezéshez.

2023. július 29., 15:36

Szerző:

Olvasói levélben számolt be a portfolio.hu-nak egy férfi arról, hogy a MÁV menetrend szerinti, 21.40-es járata Bécsből Budapestre, ahova végül csak egy taxival tudott ő és partnere megérkezni. A késő esti járat ugyanis a Komárom-Esztergom megyei Szárliget állomásig tudott elmenni, ott megállt és hosszú ideig sehová sem ment a szerelvény.

Az utasok a beszámoló szerint semmiféle tájékoztatást nem kaptak órákig arról, mi történt, mikor indulhatnak tovább és várhatóan mikor érkeznek meg Budapestre. Hajnali fél 1-kor azután a levélírónak sikerült megkérdezni egy kalauzt, aki azonban csak annyit válaszolt, lehet, hogy fél óra, de lehet, hogy négy óra a várakozási idő, a vonalon ugyanis műszaki hiba keletkezett.

A levélírónak szombat reggel már fontos találkozója lett volna Budapesten ezért végül úgy döntött, taxit próbál hívni az állomásra. Egy tatabányai fuvarvállalat csupán 60 ezer forintért vitte volna őket tovább, így végül kapcsolatban lépett egy fővárosi taxistársasággal, ők 23 ezer forintért vállalták, hogy elviszik.

Így végül hajnali 2 körül értek Budapestre, a menetrend szerint 0:29-kor való megérkezés helyett, jelentős plusz költségek árán. A levélíró hangsúlyozta, bár jól megközelíthető állomáson vesztegeltek, a MÁV egyáltalán nem indított tehermentesítő, pótlóbuszt a vonat megállása után.

(Kiemelt kép: V43 villamos mozdony által vontatott szerelvény közlekedik Bagnál 2021. június 12-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Tegnap 15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.