Matolcsy Ádámot kapták rajta, luxusrepülőgéppel utazik

A jegybank elnökének fia rendszeresen utazik a luxusgéppel.

2021. július 12., 00:00

Szerző:

Matolcsy Ádámot kapta lencsevégre a 24.hu a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol újabb Bombardier gyártmányú, lenyűgöző magángép tűnik fel időről-időre. A géppel Matolcsy György fia és annak köre utazik rendszeresen. Amikor a Míkonoszról hazatérő Matolcsyék észrevették, hogy lefotózták őket, a tulajdonos letiltotta a gépet a radaroldalakon. A jegybankelnök fia állítja, semmilyen légi jármű nincs a birtokában.

A Közlekedési Hatóság időnként közzéteszi a Magyarországon nyilvántartott repülőgépek tulajdonosainak nevét, a külföldön lajstromozott magángépek esetében viszont nehéz kideríteni az adatokat - írják.  Évek óta nem tudható az sem, hogy az az OE-LEM osztrák felségjelzés alatt repülő Global 6000-es gép kinek a tulajdonában, amivel Orbán Viktor utazott a MOL Vidi FC egy külföldi meccsére. A repülőgép-üzemeltető cégek nagyon komoly segítséget nyújtanak a tulajdonosaknak abban, hogy eltitkolják kilétüket.

Matolcsy Ádám tovább terjeszkedne belföldön és külföldön, erről itt írtunk. A jegybank elnökének fia hamar meggazdagodott, de egyelőre nincs a leggazdagabbak listáján.

Nagybátyja, Szemerey Tamás bankja adott hitelt számára, hogy megvehesse a veszprémi bútorgyárat. Ez a kölcsön a Növekedési Hitelprogram része volt, amit az édesapja vezette jegybank vezetett be a magyar vállalkozások támogatására. Matolcsy Ádám a drága ingatlanok mellett a luxus sportkocsikat is gyűjti.

A jegybank Szabadság téri épületének 54 milliárdos felújítását A Raw Development végzi, amit 2018 óta Matolcsy Ádám barátja, Somlai Bálint irányít. Nemrég Somlai egyik érdekeltségétől került Matolcsy Ádám feleségéhez, Matolcsy Tímeához egy ingatlanos cég és vele egy luxuslakás - írják. Nem csak Somlai Bálint, egy másik barát Száraz István is nagyon sikeres lett az elmúlt években, PR-cége a jegybanktól kapott több milliárdos megbízást, tavaly pedig megvette a Culinarist.

Matolcsy Ádám a lap kérdésére azt mondta: semmilyen fajta konstrukcióban nincs a tulajdonában légi jármű. Azt viszont nem tagadta, hogy rendszeresen használja a gépet. Az erre vonatkozó kérdésre közölte: "Magánjellegű utazásaimról nem kívánok nyilatkozni, az a magánéletem részét képezi."

A gép legtöbbször Görögországban landol, ahonnan Matolcsy barátnője rendszeresen posztol. A 1990-es évek elején gyártott a worldjettrading.com oldalon megtalálható adatlap szerint kilenc személy számára van hely a bőrfotelekben és az üléseken. Az oldalon azt is írják, hogy az előző, német tulajdonos több mint 1,1 millió dollárt, azaz mintegy 330 millió forintot költött a gép fejlesztésére, az eladási árat azonban nem tették közzé - zárja a lap.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.