Hadházy: a sátoraljaújhelyi maszkkészítő gépet tízszeres áron vették

Ezt a BVOP maga mutatta ki sajátos módon.

2020. december 27., 10:33

Szerző:

Érdekes és leleplező kettősségre hívja fel a figyelmet Hadházy Ákos független képviselő Facebook-posztjában. Korábban írt a sátoraljaújhelyi börtönben dolgozó maszkkészítő gyártósorról. Erről azt mondták Orbánnak az üzem meglátogatásakor, hogy havi 2,8 millió maszkot tud készíteni, de 450 ezer volt az eddigi maximuma.

 

Ami most kiderült - a BVOP saját adatközléséből - , hogy a büntetés-végrehajtásnak van egy másik ilyen maszkkészítő gyártósora, mégpedig Kiskuhalason. Ez 8-900 ezer darabot tud legyártani havonta, tehát kétszer akkora a kapacitása. Ezért a BVOP 46 millió forintot fizetett (ez két gépsor, tehát darabja 23  millió), míg a sátoraljaújhelyiért 210 milliót. Ez tízszeres túlárazás, mondja Hadházy. 

 

A kiskunhalasi gépeket amúgy normális, piaci cégtől vette a BVOP, a sátoraljaújhelyit viszont "a Judo Szövetség kamu cégétől vette az Állami Egészségügyi Ellátó Központ", mondja a képviselő. 

 

Ezeket az adatokat is csatolni fogja a feljelentéséhez, az ügyben a Pest Megyei RFK feljelentés-kiegészítést rendelt el. 

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.