Négy további osztály sem tud betegeket fogadni a János Kórházban

Karácsonyra a kardiológia, az új év elejére pedig már a gasztroenterológia, az endokrinológia, az anyagcsere osztály és a neurológia sem tudja fogadni a betegeit.

2024. január 6., 08:01

Szerző:

A halmozódó problémák és az áldatlan helyzet miatt a második kerület polgármestere, Őrsi Gergely levelet írt az egészségügyi tárca vezetőinek a János kórház tarthatatlan helyzete miatt.

„Tájékoztatást kérek az egészségügyi ágazat irányítóitól, és bízom benne, hogy találunk elfogadható megoldást annak érdekében, hogy minden ellátásra szoruló kerületi szomszédunk hozzáférhessen a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül” – így kezdi Facebook bejegyzését Őrsi Gergely.

A II. kerületi polgármester arról is írt, hogy már kezdeményezett egyeztetést a környékbeli egyházi kórházak vezetőivel, az egészségügyi ágazat irányítóival annak érdekében, hogy elérhető legyen a kórházi kardiológiai ellátás a kerületi lakosok számára otthonuk közelében.

„Arra viszont nem számíthattunk, hogy ez kevés lesz, részben megoldatlanná válik otthonunk közelében a kórházi gasztroenterológia, az endokrinológia, valamint a neurológiai ellátás” – tette hozzá.

Ennek ellenére Őrsi Gergely bízik abban, hogy találnak elfogadható megoldást és minden ellátásra szoruló hozzáférhet a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül.

(Kiemelt képünkön a Szent János Kórház. Fotó/Forrás a kórház hivatalos weboldala)