Márki-Zay szerint a Fidesz érdekeit szolgálhatja Gattyán György politikai szerepvállalása

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint, aki nem indult az előválasztáson, az meg akarja osztani az ellenzéket.

2021. november 24., 20:51

Szerző:

„Aki az előválasztás után jelentkezik, óhatatlanul az ellenzéki szavazók megosztására törekszik” – jelentette ki Márki-Zay Péter az RTL Klubnak, reagálva arra a videóra, amelyben Gattyán György milliárdos felvetette, hogy elindul a soron következő országgyűlési választáson. 

Magyarország egyik leggazdagabb embere szombaton indított el a Legnagyobb Vállalkozás elnevezésű oldalt, ahol a digitalizáció fontosságát fejtegette. Friderikusz Sándor podcastjának vendégeként azonban már egészen másról is szót ejtett, konkrétan a politikai szerepvállalásról. A csütörtökön megjelenő interjú előzeteséből az derül ki, hogy az üzletember nem zárja ki, hogy mozgalomból párttá szerveződve elinduljon a jövő évi választásokon. Ehhez pedig közvélemény-kutatást is rendelt, amely elmondása szerint azt az eredményt hozta, hogy a választók nem „a két múlt” közül szeretnének választani, azaz „papírforma szerint akár nyerni is lehet”, írja a Telex.

Az RTL Híradó az ellenzéki pártoktól is reakciót várt, azonban egy rövid közös közleményben mondtak el mindent. „Az egységes ellenzék a Fidesz leváltására készül, más politikai akciókkal, bejelentésekkel nem foglalkozik” – olvasható a válaszban.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.