Pártot alapíthat az egyik leggazdagabb magyar

Gattyán György és csapata egy kutatást is végzett, hogy milyen változásokat szeretnének a magyar emberek. 

2021. november 24., 08:33

Szerző:

Magyarország 3. leggazdagabb embere Gattyán György pártot alapítana és indulna a 2022-es választásokon. Igaz, ez még nem azt jelenti, hogy valóban el is fog indulni, de szerinte jó esélyei lennének hiszen a magyarok változást akarnak – írja a Népszava.

A milliárdos vállalkozó nemrég jelentette be Digitalizáljuk Magyarországot! elnevezésű mozgalmát, amely lényegében grandiózus álláshirdetésnek felel meg: Állást kínálok 106 képviselőnek az ország 106 választókerületében – mondta az üzletember. Friderikusz Sándornak egyértelműen arra utalt, hogy pártalapításra készül. Egy általa megrendelt kutatásra hivatkozva állította, hogy a magyarság változást akar: „mindegy, hogy ki, csak ne a két múlt közül kelljen választani”. Papírforma szerint „akár nyerni is lehet”. – fogalmazott Gattyán György. 

A beszélgetésből kiragadott idézetek, nem teljesen utalnak ténylegesen párt alapításra, viszont a Népszava megtudta Gattyán Györgyhöz közeli forrásból, hogy „Nem a pártalapítás az elsődleges szempont, ez csak egy jövőbeli eszköz lehet ahhoz, hogy a digitalizációs felzárkózás megtörténjen Magyarországon”. 

(Kiemelt kép: Gattyán György hivatalos Facebook-oldala)