Márki-Zay Péter válaszolt az ügyészség róla szóló közleményére

Üdvözli őket a kampányban.

2022. február 9., 20:42

Szerző:

„Üdvözlöm az ügyészséget a kampányban, már vártam” – kezdte bejegyzését Márki-Zay Péter közösségi oldalán. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint, ha az ügyészség nyomoz, akkor választ tudnak adni „az elmúlt évtizedek legnagyobb kormányzati korrupciós botrányával kapcsolatban”.

Ahogy korábban már mi is megírtuk közleményt adott ki a Főügyészség, miszerint nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy Völner Pálon kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben.

Az ügyészség közleménye azután került nyilvánosságra, hogy Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje utalást tette arra, hogy „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől”. A közlemény állítása szerint ez a kijelentés valótlan.

Márki-Zay szerdai posztjában három kérdésre vár választ ezáltal az ügyészségtől:

  • Ki az a miniszterhelyettesnél magasabb rangú „Gazda”, aki rendszeresen kenőpénzeket vett át itthon és külföldön?
  • A lehallgatási jegyzőkönyvekben említett „Tóni és Barbara” azonos-e Rogán Antallal és feleségével?
  • Miért van még mindig szabadlábon Völner Pál?

Továbbá arra kér mindenkit, hogy tegyék fel minél gyakrabban ezeket a kérdéseket, mert „ha mind együtt kérdezzük, biztos hamarabb választ kapunk.”

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter érkezik az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)