Márki-Zay Péter válaszolt az ügyészség róla szóló közleményére

Üdvözli őket a kampányban.

2022. február 9., 20:42

Szerző:

„Üdvözlöm az ügyészséget a kampányban, már vártam” – kezdte bejegyzését Márki-Zay Péter közösségi oldalán. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje szerint, ha az ügyészség nyomoz, akkor választ tudnak adni „az elmúlt évtizedek legnagyobb kormányzati korrupciós botrányával kapcsolatban”.

Ahogy korábban már mi is megírtuk közleményt adott ki a Főügyészség, miszerint nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy Völner Pálon kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben.

Az ügyészség közleménye azután került nyilvánosságra, hogy Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje utalást tette arra, hogy „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől”. A közlemény állítása szerint ez a kijelentés valótlan.

Márki-Zay szerdai posztjában három kérdésre vár választ ezáltal az ügyészségtől:

  • Ki az a miniszterhelyettesnél magasabb rangú „Gazda”, aki rendszeresen kenőpénzeket vett át itthon és külföldön?
  • A lehallgatási jegyzőkönyvekben említett „Tóni és Barbara” azonos-e Rogán Antallal és feleségével?
  • Miért van még mindig szabadlábon Völner Pál?

Továbbá arra kér mindenkit, hogy tegyék fel minél gyakrabban ezeket a kérdéseket, mert „ha mind együtt kérdezzük, biztos hamarabb választ kapunk.”

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter érkezik az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

 

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.