Főügyészség: Alaptalan, amit Márki-Zay terjeszt a Völner-ügyben

Márki-Zay háttérinformációkból következtetett arra, hogy más kormánytag is érintett lehet. 

2022. február 9., 18:23

Szerző:

Nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy Völner Pálon kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben – írja a HVG az Ügyészség közleménye nyomán. 

Az ügyészség közleménye azután került nyilvánosságra, hogy Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje utalást tette arra, hogy „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől”. A közlemény állítása szerint ez a kijelentés valótlan. 

A HVG felkereste Márki-Zayt azzal a kérdéssel, hogy mire alapozza az állítását, a válaszból kiderült, hogy háttérinformációkból szűrte le, hogy további kormánytagoknak is köze lehet a Völner-ügyhöz, viszont több információval ő sem rendelkezik azon felül, ami már nyilvánosságra került. 

Az ügyészségi közleményben újra előkerül a titokzatos „Gazda” is, akiről első körben sokan azt sejtették, hogy egy bizonyos, Völner Pálnál is befolyásosabb politikai szereplő lehet, aki nyakig érintett a botrányban. A közlemény ezzel kapcsolatban azt írja, hogy a sajtóban és a közösségi médiában megjelent találgatásokkal ellentétben a nyomozati iratban arra van adat, hogy „Gazdám”-nak az ügy két – letartóztatásban lévő – gyanúsítottja hívta egymást. Ennek értelmében nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium már meggyanúsított államtitkárán kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne az ügyben. 

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)