Főügyészség: Alaptalan, amit Márki-Zay terjeszt a Völner-ügyben

Márki-Zay háttérinformációkból következtetett arra, hogy más kormánytag is érintett lehet. 

2022. február 9., 18:23

Szerző:

Nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy Völner Pálon kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét érintő korrupciós ügyben – írja a HVG az Ügyészség közleménye nyomán. 

Az ügyészség közleménye azután került nyilvánosságra, hogy Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje utalást tette arra, hogy „ügyészségi iratok bizonyítják, hogy egy kormánytag külföldön rendszeresen kenőpénzt kapott a végrehajtói kar elnökétől”. A közlemény állítása szerint ez a kijelentés valótlan. 

A HVG felkereste Márki-Zayt azzal a kérdéssel, hogy mire alapozza az állítását, a válaszból kiderült, hogy háttérinformációkból szűrte le, hogy további kormánytagoknak is köze lehet a Völner-ügyhöz, viszont több információval ő sem rendelkezik azon felül, ami már nyilvánosságra került. 

Az ügyészségi közleményben újra előkerül a titokzatos „Gazda” is, akiről első körben sokan azt sejtették, hogy egy bizonyos, Völner Pálnál is befolyásosabb politikai szereplő lehet, aki nyakig érintett a botrányban. A közlemény ezzel kapcsolatban azt írja, hogy a sajtóban és a közösségi médiában megjelent találgatásokkal ellentétben a nyomozati iratban arra van adat, hogy „Gazdám”-nak az ügy két – letartóztatásban lévő – gyanúsítottja hívta egymást. Ennek értelmében nincsenek bűncselekmény gyanúját keltő adatok arról, hogy az Igazságügyi Minisztérium már meggyanúsított államtitkárán kívül más kormánytag elkövetőként érintett lenne az ügyben. 

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.