Márki-Zay Péter: Százezres tüntetésre készülünk március 15-én

Azt még nem tudják, hogy mi lesz ha kétharmad nélkül nyernek. 

2022. január 20., 21:36

Szerző:

Márki-Zay Péter a Magyar Hangnak adott interjújában többek között elmondta, hogy nem szűnik meg a rezsicsökkentés és az ellenzékből alakuló kormány nem veszi el a 13. havi nyugdíjat sem. Bevallotta, hogy stresszes a feladat a jelöltség, de egyáltalán nem bánta meg.

Elmondta a véleményét a jelenlegi magyar média helyzetről, viszont azt nem merte nyíltan kijelenteni, hogy lennének a pártelnökök között „árulók”, inkább csak reméli, hogy nincsenek. Polt Pétert mindenképp börtönbe küldené„A bűnözők börtönbe mennek”– mondta a miniszterelnök-jelölt. Igaz, ehhez az is szükséges, hogy az ellenzék kétharmaddal nyerjen, ha nem így lesz de mégis kormányt alakít az ellenzék, Márki-Zay Péterék egyelőre nem tudják, hogy fog megtörténni az elszámoltatás. 

Márki-Zay Péter az interjúban azt sugallta, hogy ellenzék, nem gondolkodik köztársasági elnök-jelöltről „hiszen a Fidesz kétharmaddal a jelenlegi törvények értelmében megválaszthatja Novák Katalint köztársasági elnöknek” – mondta.

Az interjúban szó esett a március 15-i békemenetről, amit a Fidesz tart. Arra a kérdésre, hogy az ellenzék mivel készül, és, hogy eltudják-e kerülni az október 23-i fiaskó megismétlődését, Márki-Zay Péter azt válaszolta: 

„Október 23-a túl szorosan követett egy olyan előválasztást, melyen az ellenzékiek egy része nem érezte győztesnek magát, a pártoknak el kellett végezniük a gyászmunkát. Bár hosszú folyamat volt, de talán mostanra ezt már elvégeztük. Egy közös, 2018. áprilisihoz hasonló nagyszabású, százezres tüntetésre 2022. március 15-én is lesz esély.”

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter érkezik az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

 

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.