Márki-Zay Péter nem ment el a Lázárral megbeszélt találkozóra

2018. június 7., 16:33

Szerző:

Élő videóban jelentkezett be Hódmezővásárhelyről Lázár János fideszes országgyűlési képviselő. A volt kancelláriaminiszter magányosan, egy étteremben üldögélve olvasgatta Andy Vajna által nemrég megvett helyi lap, a Délmagyarország egyik számát , és arról panaszkodott, hogy

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester „nem jött el az éppen általa kezdeményezett találkozóra.”

Lázár közölte, főtéren található Ginkgo-Sas hotelbe hívta Márki-Zayt megbeszélésre, ugyanis szerinte „komoly emberek, kiélezett helyzetben semleges terepen találkoznak.” Hozzátette, nem kívánta a jelen körülmények között otthonába invitálni a független polgármestert, de június 14-i, hódmezővásárhelyi képviselői fogadóóráján „szívesen látja” őt. Lázár ezután látszólag unalmában a szegedi újság lapszemléjét prezentálta Facebookos követőinek.

Az országgyűlési képviselő vádjaira pár percen belül maga Márki-Zay Péter is reagált oldalán. A polgármester szerint a hat napja az ominózus városházi jelenet után ugyanoda beszélte meg a találkozóját Lázárral, ámde

a hétfőn leegyeztetett városházi találkozó helyének egy vendéglátóhelyre történő módosítását 21 perccel a megbeszélés előtt már nem tudta elfogadni.

Mindenesetre kellemes időtöltésnek ígérkezik a két politikus csatározása a következő hónapokra.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.