Márki-Zay Péter új párttal indul a 2024-es EP-választásokon

Már bejegyzés alatt van Márki-Zay Péter új pártja, amivel a hódmezővásárhelyi polgármester a 2024-es európai parlamenti választásokon tervez indulni.

2023. január 6., 14:30

Szerző:

Márki-Zay Péter a párt nevét az Indexnek tett nyilatkozatában nem árulta el, csak annyit mondott: az Európai Néppárttal kívánnak majd szorosabban együttműködni. 

Az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnökjelöltje szerint Orbán Viktor rendszerét Orbán szabályai szerint immár nem lehet leváltani. „Az egypárti árnyékkormány csak politikai pótcselevés, demokratikus választások hiányában ma ismét egy ellenzéki kerekasztalra lenne szükség, ahol a teljes magyar rendszerellenzék együtt követeli az alkotmány, a választási rendszer és a médiaviszonyok megváltoztatását” – foglalta össze Márki-Zay véleményét az Index.

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.