Újságírókat vádol Márki-Zay azzal, hogy a Fidesz fizeti őket

A volt miniszterelnök egy rádióműsorban fejtette ki, hogy az ATV és Hont András szerinte a Fidesz zsoldjában áll. 

2022. május 19., 16:31

Szerző:

A volt miniszterelnök-jelölt éppen arról győzködte Cs. Király Tamást, a Hit Rádió műsorvezetőjét, hogy az általa kitalált kommunikáció – például a „migránsszámláló”, amellyel azt kívánta bizonyítani, hogy a kormány telepít be migránsokat Magyarországra – tökéletesen működött. Mint kifejtette: „Az üzenet tökéletesen átment, onnantól kezdve, hogy a kormánypárti megmondóemberek... Mert a politikusok nem mertek ebben megszólalni, mert nekik az csak rossz lett volna. Onnantól kezdve, hogy a fideszes média elkezd arról beszélni, hogy hány migránst telepített be a Fidesz, onnantól kezdve ezt a témát a Fidesz elveszítette. Úgyhogy ez tökéletesen működött. Beszéljünk arról. És nem ismerték, általában az álellenzéki mgmondóemberekkel szoktak ilyenkor letámadtatni. Ez már sokat elárul” – magyarázta. „Kit tart álellenzéki újságírónak?” – kérdezte meg a műsorvezető. 

„Azokat, akiket a Fidesz fizet, hogy kritizálják az ellenzéket”

– válaszolta Márki-Zay. A műsorvezető ekkor emlékeztetetett, hogy Hont Andrásra, az ATV-n futó Öt című vitaműsor egyik állandó vendégére mondta, aki ezt többször is cáfolta azóta. A hódmezővásárhelyi polgármester ekkor a műsorvezető szavába vágva kérdezett vissza, hogy „Ki fizeti?” Cs. Király Tamás ekkor arra próbált meg rákérdezni, hogy nem lehet-e, hogy Hont Andrást, mint újsgáírót az őt foglalkoztató szerkesztőségek fizetik, de Márki-Zay egyre sűrűbben ismételgette, hogy: 

„Ki fizeti? Ki Fizeti?"

A volt miniszterelnök-jelölt ezután vizsgáztatni kezdte a műsorvezetőt, hogy tudja-e mely szerkesztőségeknél dolgozik Hont András, majd azok közül az ATV-t és a Spirit FM-et nevezte meg, mint olyat, amelyek a „Fidesz-közeli Németh Sándor” médiabirodalmához tartozik. (Németh Sándor a Hit Gyülekezete alapítója és vezető lelkésze.) Amint azt Márki-Zay Péter kifejtette, szerinte szándékosan azért tartanak fenn műsorokat azért, hogy ott „az ellenzéket kritizálják”. 

„Ha már itt tartunk, akkor a Hit Rádió is Németh Sándorhoz áll közel” – hívta fel figyelmét ekkor a műsorvezető, hozzátéve, hogy ő sem az Fidesztől kapja a fizetését. 

A beszélgetést az alábbi videón nézhetik vissza: 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter. Fotó: Dimény András / 168.hu)