Márki-Zay Péter a 168-nak: Képviselni fogom a civileket, a jobboldaliakat és a cigányságot is

Az ellenzék miniszterelnökjelöltje interjút adott a Fiala Jánosnak, ahol elmondta: meg kell találni azokat a mondatokat, amik áttörik a médiabuborékot. 

2021. október 21., 11:46

Szerző:

Márki-Zay Péter a 168 óra KeLjFeLJancsi című műsorában beszélt Fiala Jánosnak többek között kampányfogásairól, mozgalmáról, arról, hogy tervez-e pártot és frakciót létrehozni, valamint „az elmúlt 30 évről”.

Az ellenzék miniszterelnökjelöltje közölte, hogy szerinte az ellenzék eddigi eszközei a Fidesz ellen kudarcot vallottak, ezért kell olyan új kampány- és kommunikációs módszerekhez folyamodni, mint például a Szájer-botrány vagy fideszes képviselők szexualitásának felemlegetése. 

„Meg kell találni azokat a mondatokat, amik áttörik a médiabuborékot”

– fogalmazott Márki-Zay. Szerinte, ha csak pozitív elemekből állt volna előválasztási kampánya, akkor kevesebbszer került volna be a médiába, így lemaradt volna ellenfeleitől. 

Elmondta azt is, hogy az előválasztáson mögötte álló mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyelőre nem tervez párttá alakulni. Ugyanakkor egy konzervatív párt létrejöttét szükségesnek látja, már csak azért is, mert az Európai Néppártnak fontos lenne egy olyan magyar konzervatív párt tagsága, amelyik nem korrupt, nem Oroszország-párti és nem árulja el a „nyugati kereszténykultúrát és szövetségeseit”. 

„Fogom képviselni a civileket, a jobboldaliakat és a cigányságot is”

– mondta arról, hogy képes lesz-e kormányalakítás esetén, a pártok tárgyalóasztalánál képviselni elveit miniszterelnökként. 

Szanyi Tibor pártjának, az ISZOMM-nak a törvényjavaslatáról közölte, hogy szerinte elég nagy a valószínűsége, hogy a fideszes többségű parlament meg fogja szavazni, továbbá egyértelműen látszik, hogy a Mi Hazánkhoz és a Volner Pártoz hasonlóan a Fidesz irányítja Szanyi pártját is. A törvénytervezet szerint, amelyről a 168 is írt, gyakorlatilag az összes ellenzéki pártot egyetlen frakcióba kényszerítenék bele. Máki-Zay szerint ennek nyilvánvalóan az a célja, hogy „összegyurcsányozzák” az ellenzék minden tagját, közülük is kiemelten őt, a miniszterelnökjelöltet.

„Nem én akarom felülírni az elmúlt 30 évet, hanem a magyar választópolgároknak egy igen jelentős része”

– fogalmazott. Hozzátette: szerinte ez ugyanúgy kellemetlen az ellenzéki pártoknak, mint a Fidesznek, aki mindig együttműködött a lopásban az ellenzékkel. Szerinte ezt a tisztességes baloldali politikusok is elutasítják.

A teljes adást a 168 Óra Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter. Fotó: Dimény András / 168.hu)