Ez a véleménye Márki-Zay Péternek Novák Katalin jelöléséről

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem finomkodott. 

2021. december 21., 13:42

Szerző:

Ahogy korábban írtuk, a keddi rendkívüli Kormányinfon Orbán Viktor bejelentette, hogy Novák Katalint jelöli 2022-ben megüresedő államfői posztra. A miniszter jelöléséről az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter is. 

 

„Orbán ráérzett arra az elvárásra, hogy a társadalom örömmel látna több női vezetőt a közéletben. De Novák Katalin nem az a személy. Ő még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb arra, hogy ellent tartson Orbán Viktornak. Az államfői tisztség esetén a jelölttel szemben alkotmányos követelmény, hogy pártok felett álló, a nemzet egységét kifejező, köztiszteletben álló személy legyen. Novák Katalin ezzel szemben a Fidesz nemrég leköszönt alelnöke. Orbán Viktoros fülbevalót hord, a Fidesz elnökéhez végletekig lojális, az ország nagyobbik fele által nem támogatott jelölt. Olyan ember, aki szerint a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak. Aki arról beszél, hogy ne akarjanak a nők annyit keresni, mint a férfiak”

– írja közösségi oldalán Márki-Zay, aki szerint Novák Katalint személyes felelősség terheli többek között a „jogállam lebontásáért”.

 „A köztársasági elnöki feladatra teljesen alkalmatlan”

– tette hozzá Márki-Zay. 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter. Fotó: Adrián Zoltán/168)