Van, ahol már ötezer forint egy kiló magyar eper, és még drágulni fog
Elkezdődött az eperszezon, a pultokon megjelent a magyar termés, bár az import gyümölcsnél jóval drágább – írta a Délmagyarország nyomán a Sokszínű Vidék.
Zsombón és Hódmezővásárhelyen már a múlt héten elkezdték szedni a fólia alatt termesztett gyümölcsöt. A piacokon egyelőre még hitetlenkedve fogadják, hogy nem Görögországból vagy Spanyolországból való a kínált portéka, bár ez most még az árán is látszik. Míg a messziről jött gyümölcs kilójáért ezer, a hazaiért akár háromezer forintot is elkérnek.

A TV2 Tények című műsorában arról tudósítottak, hogy vannak piacok, ahol még ennél is sokkal drágábban, ötezer forintért árulnak egy kiló friss hazai epret. A húsvéti ünnepekre tovább emelkedhet az ára, akár 6 ezer forintba is kerülhet majd egy kilogramm.