Ismét a Margit hídra vonulnak a tüntetők

Pénteken este 7-kor is demonstrációra kerül sor a múlt héten elfogadott, katásokat ellehetetlenítő törvény és a recsinövelés ellen tiltakozva.

2022. július 25., 17:54

Szerző:

Hétfőn este 7 órakor is tüntetés tartanak a kormányzati megszorító intézkedésekkel és a katatörvénnyel elégedetlenek Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjéhez hívták az érdeklődőket. A „Jobbágyfelkelés!” elnevezésű esemény meghívója, amelyet a Futárok a KATA-ért elnevezésű Facebook-csoport hirdetett meg, a futárok képviselőjének és Palkovics László miniszternek a megbeszéléseire utalva úgy fogalmaz,

„Palkoviccsal nem jutottunk sehova, úgyhogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat. Ezúttal elhozzuk azon károsultak történetét is, akik bármilyen indokból nem tudtak eljönni az előző tüntetésünkre.

Az extrém melegre való tekintettel és többetek kérésére, az eseményt 19 órára toltuk át de a helyszín továbbra is a Margit híd marad!”

Az esemény iránti érdeklődését Facebookon eddig 9 900 ember jelezte.

(Kiemelt kép: Budapest, 2022. július 12. A kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Margit híd budai pesti hídfőjénél 2022. július 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)