Marad az enyhe időjárás

Nem egy tipikus januári időjárás.

2021. január 22., 05:32

Szerző:

 

A fátyolfelhőzet napközben átmenetileg nagyobb területen is megvastagodhat, de némi szűrt napsütésre - a tartósan borult északkeleti részek kivételével - szinte mindenhol számíthatunk - írja az OMSZ. Kisebb eső, záporeső legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve Észak-Alföld tágabb környezetében valószínű, de szemerkélő eső máshol is előfordulhat. Emellett estétől délnyugaton, nyugaton is megvastagodhat a felhőzet, és ekkor már arrafelé is előfordulhat gyenge csapadék. Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon helyenként viharos a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 17 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére általában 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető jelzés van érvényben, ugyanis az északnyugati megyékben és a Dunántúli-középhegységben éjszaka egy-egy viharos széllökés (60-70 km/h) ma előfordulhat. Pénteken napközben az Alpokalján, a Kisalföldön, illetve a Bakonyban ismét viharossá (60-75 km/h) fokozódhat a déli, délnyugati szél, estétől azonban csillapodik a légmozgás.

(MET.hu)

 

 

12:07

A Hősök terén rendezett tüntetés vezetőjét azért büntették meg, mert a hatályos szabályok ellenére szervezett gyülekezést. A februári végi megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük maszkot sem viselt.