Már ki is rúgták a Bécsben Aston Martinnal furikázó volt nagykövetet

2018. november 20., 07:47

Szerző:

Gyorsan meglett a Bécsben magyar diplomáciai rendszámmal közlekedő negyedmillió eurós, azaz 80 millió forintos Aston Martin gazdája. Hétfőn jött a hír, hogy egy magyar diplomata ilyen autót használ Bécsben, a külügy pedig máris arról tájékoztatta az ATV-t, hogy kivizsgálták az ügyet és azonnal elbocsátották Perényi Jánost, az Aston Martinnal száguldozó volt bécsi nagykövetet.

A minisztérium sajtóosztálya azt válaszolta az ATV érdeklődésére:

„A személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából."

A jelenlegi bécsi nagykövet Nagy Andor (2013-18 között tel-avivi nagykövet volt), aki Perényi Jánost váltotta hivatalában az osztrák fővárosban.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.