A Pedagógusok Szakszervezete már készül a súlyos lépésre

Január végén lenne a sztrájk.

2022. január 19., 16:00

Szerző:

Bár a bírósági döntés még várat magára a még elégséges szolgáltatásokról, a Pedagógusok Szakszervezete megkezdte a január 31-i figyelmeztető sztrájk megszervezését, mely az aznapi első két tanórában lenne esedékes – írja a PSZ-elnök, Szabó Zsuzsa szavait a 24.hu.

Szabó Zsuzsa sztrájkra hívta pedagógus kollégáit, meglátása szerint ugyanis nagy a baj. Mint fogalmazott:

percek alatt össze fog dőlni a közoktatás, mert nincs elég pedagógus a rendszerben.

Szerinte, ha ez önmagában nem lenne elég tragédia, a pedagógusok megélhetési gondokkal küszködnek, nem tudnak szakkönyveket vásárolni, nem tudnak kulturálódni, és emiatt nem tudnak értéket közvetíteni a gyerekeknek sem.

„De a legnagyobb baj az, hogy nincs pedagógus, aki tanítsa a diákokat, akiknek így szintén veszélyben van a jövője”

– emelte ki Szabó Zsuzsa, aki szerint régóta nincs már arról szó, hogy minőségi oktatást tudna a kormány biztosítani a tanulók számára. 

Szabó Zsuzsa megerősítette, hogy a január 31-i figyelmeztető sztrájkot illetően, még várnak a bíróság döntésére a még elégséges szolgáltatásról, valamint azt is, hogy legközelebb január 26-án tudnak tárgyalóasztalhoz ülni a kormányzat képviselőivel – írja a cikk.

(Kiemelt képünk: A PDSZ tagjai. A PDSZ hivatalos Facebook-oldala)

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.