Már a vakcina típusát is mutatja a digitális oltásigazolvány

Ezzel az EESZT appja egy fontos uniós követelménynek is megfelel már.

2021. június 30., 20:22

Szerző:

Már látható az EESZT által fejlesztett, oltottságot igazoló applikációban az, hogy melyik vakcinát kaptuk meg, írja a hvg.hu.

Ez azért fontos, mert így az alkalmazás kielégíti az uniós vakcinaigazolvány egyik feltételét. Az egyes országoknak ugyanis csak azokat szabad beengedniük saját területükre, akiket valamelyik, az uniós gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott vakcinával oltottak.

Gulyás Gergely korábban azt ígérte, hogy a vakcinaútlevelek frissítésére június 15-ig sor kerül, de úgy látszik, ez elcsúszott a hónap végéig. Így viszont már mindenki, akit

a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, vagy a Janssen koronavírus elleni vakcinájával oltottak, utazhat július 1-től a saját Covid-útlevelével.

(Kiemelt kép: Merész Márton)

2024. június 16., 16:01

A mediterrán térségtől Közép-Európán át Finnországig anticiklon alakítja az időjárást, így alapvetően napos, száraz idő a jellemző.

2024. június 16., 08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.