Már a Facebook is hadakozik Bohár Dániellel, egyszerűen letiltotta a posztját

A bejegyzés nem másról szólt, mint a Budapest Pride-ról.

2021. július 25., 16:02

Szerző:

Nem telt el egy óra, és törölte a Facebook Bohár Dániel posztját – közölte egy újabb bejegyzésben a Pesti TV riportere. A médium munkatársa azt írta, néhány fotót töltött fel az oldalra a Pride-ról. A legnagyobb hazai LMBTQ-eseményről például itt is írtunk. A férfi azt is kitette, hogy mit reagált a közösségi oldal a posztját követően, idézzük:

„A bejegyzésed nem felel meg a gyűlöletbeszéddel és a sértéssel kapcsolatos közösségi alapelveinknek. A bejegyzésedet senki más nem láthatja. Ezek az alapelvek azt a célt szolgálják, hogy bizonyos embercsoportokat megvédjünk a jellemzősen sértésként használt nyelvezettől.”

Bohár Dániel azt írta, szinte semmit nem írt a fotókhoz, mondván beszéljenek a képek. Meglepődve tapasztalta, hogy egy óra alatt letiltotta a Facebook a bejegyzést. „Ez a szólásszabadság, ahogy ők szeretik” – ezzel zárta mondanivalóját. Hogy kikre gondol, talán ki lehet találni. A riporter többek között írt már a „libsikről” és a Soros-szervezetekről is. Kíváncsiak lettünk volna a képekre, azonban a letiltás miatt szerkesztőségünk sem tudta megtekinteni azokat. Ellenben egy kommentre felfigyeltünk, Wintermantel Zsolt nem ment el csak úgy a bejegyzés mellett. A fideszes politikus nem rejtette véka alá a véleményét, azt írta: „Amikor a face öntökönrúgja magát és gyűlöletbeszéd miatt tiltja a pride-ról készült fotókat.”

(Kiemelt kép: Bohár Dániel. Fotó: Bohár Dániel Facebook-oldala)