19:00 - 20:00

JÖN: Halló, itt vagyok!

Szilágyi János műsora

Majka: „Farkasszemet néztem a halállal!”

Az egyik legnépszerűbb hazai előadó, Majoros Péter, vagyis Majka volt Csernus doktor első vendége a 168.hu legújabb műsorában, a csütörtök esténként jelentkező Maflásban.

2021. április 22., 21:44

Szerző:

Majka tavaly télen súlyos tünetekkel esett át a koronavíruson, hosszú heteken át kórházban ápolták, ráadásul az egész családja, felesége és két kisfia is pozitív lett. Csernus Imre vendégeként azonban a rapper egy kicsit korábbról kezdte a történetet.

Mint mondta, régóta tart a betegségektől, de a koronavírus-fertőzése óta minden apró jelre odafigyel, a beszélgetés során is maszkot viselt. „Mindig féltem az ilyenektől, mert nagyon szeretem az életemet, és nem akarom, hogy bármi is belekontárkodjon az imádott mindennapjaimba. Amúgy is megijedek, ha kicsúszik az irányítás a kezemből.”

Majka saját bevallása szerint a hipochondriának köszönheti, hogy nem lett drogfüggő vagy alkoholista, mert kialakult benne egy gát: „Hiába iszom magam a haverokkal sátánistává, másnap eszem ágában sincs újrakezdeni, elképesztően rosszul tudok lenni, és mindig fogadkozom, hogy soha többé nem iszom.”

Ugyanakkor azt sem titkolta a műsorban, hogy nagyon rossz beteg. „Én vagyok az a férfi, aki egy mezei náthával is ágynak esik. Ezt mégis felülírta a gyermekeimért érzett aggodalom, természetesen őket féltettem a fertőzés során a legjobban. Hajni is megszenvedett vele, de hála Istennek, Olivéren egyetlen nap alatt ment át a vírus, Marcinak pedig egyáltalán nem volt tünete” – mesélte „az ózdi hős”.

Az is szóba került, hogy szerinte azért alakult ki benne a „betegségpara”, mert nagyon korán veszítette el édesapját. „45 éves volt, amikor végzetes szívinfarktust kapott, én pedig most 42 éves vagyok. Édesanyám 22 éven át küzdött a rákkal, ő három évvel ezelőtt, 2018-ban halt meg. Agresszív petefészekrákja volt, az orvosok csak 15 százalék esélyt adtak neki a betegség elején. Akkor nem éreztem rajta a félelmet. A diagnózis után elkezdett újra élni, 45 évesen megcsinálta a jogsit, kinyílt előtte a világ. Jó ideig tünetmentes volt, de amikor kiújult a betegség, onnantól hosszú éveken át csak arról szólt az élete, hogy kemóról kemóra járt. Összesen 18 terápiát kapott, és már nem volt más vágya, csak hogy láthassa a két fiamat, Marcit és Olivért.”

Ami pedig a heteken át húzódó koronavírus-fertőzését illeti, arról azt mesélte, hogy már a kórházba kerülése sem volt hétköznapi történet. „Csupán szívességből egy barátomat vittem be, aki nagyon rosszul érezte magát hetek óta, fájt a háta. Végül mindkettőnknek megcsinálták a CT-t: amíg azonban Ádámot hazaengedték, addig nekem maradnom kellett a kórházban. Nagyon megijedtem.” Ezután pedig nagyon rossz döntést hozott a zenész: négy nap kórházi fekvés után saját felelősségére ideiglenesen hazament, mert az egyik fiának születésnapja volt.

„Na, ezt nem kellett volna: azt hittem, vagyok olyan jól, hogy végigcsináljak egy családi ünnepséget. Tévedtem. A járás is nehezemre esett, ráadásul cipekedtem tüdőgyulladással, egy nehéz ajándékot vittem be az otthonunkba. Cudarul lettem, nagyon rossz állapotban kerültem vissza a kórházba. Ekkor indultam meg a lejtőn.”

Arról is őszintén beszélt Csernusnak, hogy nagyon komoly mélypontot élt át a kórházban:

„Bevallom, akkor tört el a mécses, amikor már kétoldali tüdőgyulladásom volt és mellhártyagyulladást is kaptam. De hiába szedtem már egy hete az antibiotikumot és a szteroidot, a második CT-n még rosszabb eredményeket produkáltam, mint az elsőn. Rá kellett jönnöm, hogy nagy baj is történhet az életemben. Farkasszemet néztem a halállal. Átértékeltem az emberi kapcsolataimat, és rájöttem, kik azok az emberek a családomon kívül, akikre a legnagyobb bajban is támaszkodhatom.”

Majka azt sem titkolta, hogy szerinte „posztkorona szindrómában” szenved. „Hiába kaptam meg az első oltásomat, még mindig nagyon félek attól, hogy ismét elkapom a vírust. Aki megégette magát, az mindig parázni fog szerintem” – vélekedett az ország egyik legnagyobb sztárja, aki a beszélgetés zárásként azt is megígérte Csernusnak, hogy mindkét fiával leül beszélgetni, és elmeséli nekik, hogy mit élt át a betegsége során, mert saját magánál sokkal jobban félti őket, az egészségüket és az életüket egyaránt.

A 168.hu Maflás című műsorának következő adásában, április 29-én, vagyis jövő csütörtökön 19 órakor Gregor Bernadett érkezik Csernus doktor „rendelőjébe”. A már megszokott napon és időpontban, vagyis kedden 19 órakor a betelefonálók kérdéseire válaszol az ország legismertebb pszichiátere. Tartsanak doktor Csernussal, már hetente kétszer: kedden Lelkifröccs, csütörtökön Maflás!

(Kiemelt képünk: 168.hu/Merész Márton)